Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

One struggle, one fight: marriage is a civil right

Onbewerkte beelden van de “Queer Rising Protest” aan het huwelijkskantoor in Manhatten (NYC, VS), gisteren 12 februari. De video laat zien hoe 4 protesterende personen worden opgepakt door de politie.

Het homohuwelijk is hot in de States. Gisteren was er ook nog een oproep, in de comments bij een e-nieuwsbericht in Seattle, van een zekere Ben om ter gelegenheid van Valentijn massaal verlovingsberichten te publiceren in kranten, en kaartjes rond te sturen naar familie. In de stijl van “Wij hebben ons verloofd en zullen in het huwelijksbootje stappen van zodra dit wettelijk mogelijk wordt”.

what about engagement?
I’m envisioning gay and lesbian couples around the country getting engaged and setting the date as “as soon as it’s legal.” I’m imagining engagement announcements in newspapers and sent to families, increasing visibility.
Kind of like a shovel-ready projects kind of thing. “We have 15,000 engaged gay and lesbian couples in this state, ready to get married as soon as this bill is passed” or something.
Is this stupid? Is this already going on?

Dank zij de nieuwe media (ook blogs, dank u) wordt de discussie vrij grondig gevoerd. Ik heb de indruk dat in onze landen (België en Nederland) de politici beslist hebben om het homohuwelijk in te voeren op vraag van “het middenveld” (de vrouwenbeweging, de organisaties,… ) en in zeer beperkte mate door online druk (van Weljongniethetero, van GayBelgium…), en dat in de VS het juist de nieuwe media zijn die de druk op de politici leggen. In onze streken waren er geen manifestaties voor, en ook geen tegen. In de States zullen ze het op den duur allemaal geweten hebben.

Filed under: Denk, homo, , , ,

One Response

  1. […] One struggle, one fight: marriage is a civil right […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: