Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Kevin stelt teleur

Kevin Van Der Perren is slechts zeventiende geworden in Vancouver. Ik heb hem achteraf nog geen commentaar horen geven, maar het is bekend dat hij zich vooral afzet tegen “Janetten” in die sport, wat dan vermoedelijk slaat op de 16 die hoger in de tabel staan dan hij.

Kunstrijden op de schaats is mooi om naar te kijken. En als je rond de tiende, vijftiende van de wereld bent, is er niets om je voor te schamen. Maar Kevin schaamt zich. Voor de anderen. Omdat ze verwijfd doen. Omdat ze met hun handjes wapperen. Gracieuze bewegingen maken. Zich te mooi aankleden misschien ook. Hij wil zich van die groep distantiëren. En de jury trekt die anderen voor. Beweert hij.

Ik heb enkele van die anderen gezien. Gracieus. Stijlvol. Intensief. En inderdaad doen ze pogingen om het publiek te charmeren. Maar ik zag geen Janetten. Ik heb ze wellicht gemist 😦

Als onze Kevin de stijl van de outdoor skateboarders in Brussel op de ramp aan Sint-Katelijne of aan de Albertina wil doordrukken, zal ik hem toejuichen. Als de jury hem daardoor minder punten geeft, zal ik protesteren. Maar dan moet hij wel verdomd technisch even goed zijn als de top-10 van de competitie waarin hij nu uitkomt. En voor de rest niet zeuren over Janetten.

Filed under: Foei, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: