Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Jezus was er eentje

Onlangs zei Elton John dat naar zijn aanvoelen Jezus een sympathieke, intelligente homo was. En hij kreeg bakken stront over zich heen. Waarom? was hij dan niet sympathiek, of niet intelligent?
Hij is niet de enige die menselijke trekken in het christelijke idool onderkent. Maar blijkbaar mag deze mening niet echt openbaar worden gemaakt.

De tentoonstelling “Circus Christi” van de jonge kustenaar Fernando Bayona, aan de Universiteit van Granada, is voortijdig afgesloten. De tentoonstelling liep normaal van 11 februari tot 5 maart. De universiteit heeft de tentoonstelling echter vroegtijdig afgesloten na doodsbedreigingen aan de kunstenaar en protesten van verschillende katholieke en extremistische organisaties.
Wie van plan was om het werk van Bayona te gaan bewonderen, kan nu alleen nog terecht op zijn website. Het betreft fotomontages van het leven van Jezus in een hedendaagse omgeving: de geboorte in een primitieve materniteit, zijn eerste sexuele ervaring bij Maria Magdalena enzovoort tot zijn ontdekking van zijn homosexualiteit, wat ook zijn vroegtijdig einde betekende. Op zijn weg naar Calvarie proeft hij van de seks, van drugs en treedt zelfs toe tot een rockbandje.
Maar voor de protesterenden gaat deze vergelijking dus iets te ver. En inderdaad: in een rockbandje zal hij wel niet gespeeld hebben…

Filed under: Applaus, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: