Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Lot heeft het gedaan

Een beetje zitten browsen over de verschillende acceptatie van homoseksualiteit in de christelijke en de moslimwereld. Vaak wordt in dit verband over “geloof” gesproken. Maar dat woord past hier niet. Het is echt de cultuur.
Binnen de christelijke wereld heb je de kerkelijke leiders die homoseksualiteit als een normale leefwijze afwijzen, terwijl vooral het geschoolde deel van de bevolking het beleven van de eigen seksualiteit een privézaak vindt, waar kerk noch staat zich mee moeten bemoeien.
In de moslimwereld is de greep van de kerkelijke instanties op de regeling van de samenleving sterker, terwijl de geesten van de mensen volgens dezelfde lijnen ontwikkelen als in de christelijke wereld. Wie onderwijs genoten heeft ziet meestal in, dat onderdrukken van homoseksualiteit geen zin heeft, omdat het er bij tien percent van de mensen toch “gewoon is”.
Merkwaardig genoeg steunen de kerkelijke machthebbers van beide godsdiensten zich op dezelfde marginale verhalen in de Koran en in de Bijbel, bijvoorbeeld dat van de steden Sodom en Gomorra, waar de profeet Lot (Lut of Loet in de Koran) naartoe werd gezonden. Hij trof er een losbandig en misdadig volk aan, waar de mannen met andere mannen seks hadden, en hij gaat daartegen tekeer.
Objectief gezien heeft dat verhaal in de Moslimcultuur hetzelfde gewicht als bij de christenen. Daar ligt het dus niet aan. En de kerkelijke machthebber stellen zich inzake de seksuele moraal op hetzelfde standpunt (seks is er alleen voor de voortplanting; homoseksualiteit is dus tegennatuurlijk).
Alleen is de uitwerking van deze verouderde inzichten op de maatschappij veel sterker bij de moslims. Overal ter wereld verliezen de kerkelijke leiders hun invloed bij gestudeerde mensen, maar de moslimgeestelijken hebben nog steeds meer vat op het staatsbestel en het gerecht dan de paus en de christelijke leiders.
Voor de rest was Lot waarschijnlijk zelf een homohater. En van homohaters weten we dat ze hiermee dikwijls hun eigen homoseksualiteit proberen te verbergen.

Filed under: Denk, homo, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: