Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Homo’s vroegtijdig naar buiten

De Maleisische wetgeving is op de Koran gestoeld en er mogen daarom geen homo-films gemaakt en vertoond worden waar aan het eind een gelukkige homo overblijft.

Om aan de vraag naar homo-erotisch kijkgenot te voldoen, heeft de regering in Kuala Lumpur voor de locale filmindustrie een achterpoortje opengelaten: aan het eind van de film moet de homoseksualiteit overwonnen worden en moet de homo een gelukkige hetero zijn.

De filmindustrie vindt de nieuwe regeling een vooruitgang. Vroeger mochten helemaal geen homoseksuele personages in hun films voorkomen, nu mogen ze een hele film opdraven tot vlak voor het einde. Voorlopig is kussen, uitkleden en seks hebben nog taboe. “De filmmakers die dat wel zouden doen verstoren de openbare orde, beledigen de godsdienst, overschrijden socio-culturele drempels en plegen een inbreuk op de morele waarden.” Nou moe.

De nieuwe hypocriete regeling is niet de enige van dat soort. Illegale autoraces mogen alleen voorkomen in een film als de racers ofwel sterven op het witte doek, of door de politie ingerekend worden.

Dood of in de gevangenis : de Maleisiche homo die dat niet wil aanzien verlaat de bioscoopzaal halfweg de film. Bij wijze van outing.

Filed under: Denk, homo, , , , ,

One Response

  1. […] Homo’s vroegtijdig naar buiten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: