Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Van rugby naar ballet

Richard Winsor danst de hoofdrol in de nog te verschijnen film “Street Dance”. Deze begaafde jonge Engelsman (°1982) had u net zo goed in de Engelse sportpers kunnen vinden. En u ziet hem zeker in de cultuurkolommen bij ballet, of op de modebladzijden als model.

Als jongen verdeelde hij zijn tijd tussen rugby en dansles. Klassieke dans. Het heeft hem jaren lang ellendig veel plagerij opgeleverd, maar hij was ook een goede rugbyspeler en behaalde zelfs een regionale titel met zijn club.

Maar op 16-jarige leeftijd liet hij het rugby voor de London Central School of Ballet, en vanaf dan ging het hard vooruit. Nauwelijks drie jaar later danste hij reeds bij grote gezelschappen de grote balletten: De Notenkraker, Dorian Gray, het Zwanenmeer.

In Dorian Gray (een bewerking van de roman van Oscar Wilde), danst hij de rol van de knappe naïeve jongeman, op wie zijn vriend de schilder (hier : de fotograaf) Basil verliefd wordt. Basil maakt een perfect portret van Dorian Gray maar durft het niet tentoonstellen, omdat het er vingerdik op ligt dat hij verliefd is op de jongen. Hij schenkt het aan Dorian, die verliefd wordt op zijn eigen beeld.

Jason Piper (links) als Basil, en Richard Winsor, als Dorian Gray

Richard Winsor danst hier in een regie van Matthew Bourne, de meest succesvolle Britse balletregisseur van de laatste generaties. Hij danste ook voor hem in een musical, “The Car Man”, waar hij ook de homorol (Angelo) vertolkt.

Filed under: Applaus, homo, Lekker, , , , , , , ,

One Response

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: