Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Voorspelbaar

Het was voorspelbaar dat de katholieke kerk homo’s de schuld zou geven van hun eigen kindermisbruik. Het zijn dan ook vooral de misbruikte jongetjes, in de eerste plaats nu reeds bejaarde misdienaars, die in het nieuws gekomen zijn.

De nummer twee van het Vaticaan, Bertone, verklaart dus : “”Veel psychologen en psychiaters hebben aangetoond dat er geen verband is tussen celibaat en kindermisbruik. Velen hebben evenwel vastgesteld – zo is me dat verteld –  dat er een verband is tussen homoseksualiteit en pedofilie”. Volgens Bertone, die geen bronnen aanhaalt, ligt het aan de seksuele geaardheid van de priesters, niet aan het verplicht celibaat.

Twee vliegen in één klap: het celibaat verdedigen en de homo’s de shit laten vreten.

Het is niet de eerste keer dat Rome deze trukendoos opentrekt. Nog een andere big shot van het Vaticaan, Silvano Tomasi, verklaarde tegenover de vergadering van de Verenigde Naties dat niet minder dan 80 tot 90% van de gevallen van kindermisbruik op de rekening komen van homoseksuelen.

Dat is moeilijk verenigbaar met de bevindingen van de meeste onderzoeken, die stellen dat meisjes 2 tot 4 keer meer kans lopen het slachtoffer te worden van pedofielen dan jongens. Anderzijds zijn het nu inderdaad vooral de als jongeling misbruikte mannen die naar buiten komen met hun beschuldigingen. De kerk heeft ten eerste de priesters die het met meisjes aanlegden meestal aangemoedigd om een vrouw te zoeken en te trouwen. Ten tweede maakte de maatschappij daar meestal zo geen drama van.

Priesters die het met kinderen en tienerjongens deden werden overgeplaatst, naar de missies gestuurd of weggemoffeld in een gehandicapteninstelling. Niemand die zei dat ze het beter met elkaar zouden doen 😉

Filed under: Foei, homo, , ,

2 Responses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: