Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Zeg niet “flikker” in NZ

De Nieuw-Zeelandse overheid publiceert periodiek woorden die niet gebruikt mogen worden op radio en TV, en daarvoor wordt een zorgvuldige enquête gehouden onder de bevolking.

Nieuw in de lijst zijn 8 woorden die vroeger wel mochten, en nu dus niet meer. Daaronder het woord “faggot” voor homo, ongeveer even kwetsend als “flikker”.

Faggot en fag zijn scheldnamen die in de VS al honderden jaren gebruikt worden voor “verwijfde” homo’s en veralgemeend gebruikt worden voor alle homo’s. In Britse kostscholen bestond het gebruik dat eerstejaars “dienaar” werden van de oudere internen. Die diensten omvatten vaak ook helpen masturberen en de jonge dienaren werden “fag” genoemd.

Bovenaan de lijst van verboden woorden staat “Cunt” (voor vagina, 74% tegen) op nummer één, gevolgd door Nigger, Mother Fucker, en Jesus Fucking Christ (65% tegen). Het eerste scheldwoord voor homo’s volgt als vijfde : Cocksucker (60% tegen). Dan volgen Get fucked, Fuck off, Fuck en Faggot (46% tegen).

Nog een aantal woorden verwijzen naar mannen en seks: Cock, Wanker (voor man die masturbeert), Dick en Prick. Maar deze twee laatste termen voor penis waren al maar voor 27% van de ondervraagden onaanvaardbaar.

Nog verder naar achter vinden we Balls en Bollocks (kloten).

De “tegens” waren eerder ouder dan jong, meer vrouwen, kerkelijk, en van niet-Europese afkomst. “Cocksucker” (pikzuiger) kon er bijvoorbeeld vooral niet mee door voor mensen met een Aziatische achtergrond. Maar als je de hele lijst nakijkt, is er niet veel waar Aziaten wel tegen kunnen.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: