Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Matthew wint weer

Matthew Mitcham, de Australische schoonspringer (°2 maart 1988) die in 2008 Olympisch goud won op de 10-metertoren, heeft na twee jaar op een toernooi in Canada weer aangeknoopt met succes. Hij won vlekkeloos goud (2 scores met 10) in de Canada Cup FINA Grand Prix 10-meter diving competition.

Matthew heeft hier maar één uitleg voor: hij is smoorverliefd en dat geeft hem vleugels.

Vlak voor het veroveren van de gouden medaille in Beijing, maakte de toen twintigjarige ook aan de pers bekend dat hij homo is. Hij wilde als een bevrijd mens aan de spelen deelnemen. Zijn vriend, Lachlan Fletcher, was dankzij sponsoring, aanwezig in Beijing als zijn officiële partner en Matthew en Lachlan wilden liever niet door paparazzi achtervolgd worden. Voor zijn laatste sprong kreeg Matthew een score van 112.10, de hoogste score ooit aan een sprong gegeven in de olympische geschiedenis.

Toen Matthew gevraagd werd naar meer uitleg over zijn coming out, zei hij:

Volgens mij heeft mijn geaardheid geen invloed op mijn overtuiging of opinie of opvatting over wie dan ook, of de persoon nu homo, hetero, bi, trans of nog zoekende is, het kan me niets schelen. Ik zie het als iets wat niets anders bepaalt dan mijn seksualiteit.

Hij verklaarde dat hij na de memorabele Spelen veel mails en brieven van tiener-homo’s had ontvangen, en dat hij dat leuk vond en dat het hem met twee voeten op de grond zette.

Bovenstaande afbeelding is een schilderij van Ross Watson.

Filed under: Denk, Gay, homo, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: