Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Aalmoezenkraan moet homorechten afdwingen

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) betreurt de veroordeling tot een zware gevangenisstraf van een homokoppel (20 en 26 jaar) in Malawi omdat ze in december 2009 een huwelijksritueel en -feest gehouden hadden. Malawi kent een verbod op homoseksualiteit.

Peeters zal de ambassadeur er opnieuw op wijzen dat hiermee de rechten van het tweetal geschonden worden.

Waarom doet de Vlaamse Peeters dat, en niet de federale Vanacker van Buitenlandse Zaken, ook van de CD&V? Misschien omdat deze laatste ontslagnemend is. Misschien omdat Vlaanderen een economisch argument, een financiële stok achter de deur heeft, aangezien onze deelstaat daar projecten heeft lopen voor in totaal 7 miljoen euro.

Die laatste gedachte is een beetje raar. Zullen we de opvattingen van de machthebbers in Afrika over homorechten kunnen omkeren door te dreigen met het dichtdraaien van de aalmoezenkraan? Zoals de CD&V denkt dat de geldkraan dichtdraaien het beste middel is om de Franstaligen tot een staatshervorming te dwingen? Daar hebben ze toch nog niet veel succes mee gehad.

Filed under: Denk, Gay, homo, ,

One Response

  1. Benjamin schreef:

    ’t Is verkiezingstijd. Profileringsdrang. + je straft de verkeerde mensen + het is weer de blanke man die zich paternalistisch gaat bemoeien met Afrika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: