Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Juridisch goed beschermd

Belgische homo’s zijn officieel – juridisch dus – goed beschermd. De International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) publiceert jaarlijks een vergelijkende studie (de Rainbow Europe Map and Country Index) van de homorechten in 50 Europese landen en België staat daar, samen met Nederland, Noorwegen en Spanje, één puntje achter Zweden, de eenzame nummer 1. De allerslechtste landen zijn Oekraïne en Rusland. Daar kunt u beter wegblijven dus!

Positieve punten werden toegekend voor wetten tegen discriminatie van homo’s (en lesbiennes enz) en tegen uitingen van homohaat, de officiële erkenning van partnerschappen of huwelijken van homo’s, en homo-adoptierecht. Punten werden afgetrokken voor wetten die “gelijkgeslachtelijke” handelingen (kussen, hand-in-hand lopen, seks…) verbieden, een strengere regeling voor het leeftijdsverschil tussen toestemmende homo’s dan toestemmende hetero’s, of zelfs verbod op vereniging voor homo’s.

De pas gestemde wet die het mogelijk maakt voor Portugese homo’s om te trouwen werd nog niet meegeteld, zodat Portugal in de lijst nog buiten de top-10 valt (ze staan op de 11e plaats).

Filed under: Denk, Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: