Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

WISH we could change

Wij steunen WISH (Werkgroep Internationale Solidariteit met Holebi’s) uit solidariteit met holebi’s die als misdadigers behandeld worden.

Dit is helemaal het juiste tijdstip om dit initiatief van internationale solidariteit uitdrukkelijker onder de aandacht te brengen met een nieuwe website. Als we in België willen navelstaren mogen we dat alleen nog letterlijk doen (eigen navel eerst;-).

Solidariteit, gericht op verandering, is nu aan de orde. In de eerste plaats moeten de positieve ontwikkelingen gesteund worden, en moeten de mechanismen achter de verslechtering ontregeld worden waar dat kan.

Heel vaak zijn religieuze instellingen de gangmakers achter strenger wordende wetgeving. In Afrika is op dit ogenblik (en eigenlijk al heel lang) een anti-homocampagne aan de gang van voornamelijk Amerikaanse missionarissen (fundamentalistische christenen). De invloed van de katholieke kerk (en de paus) is bijvoorbeeld minder nefast omdat het katholiek standpunt per slot van rekening iets milder is. De opmars van de fundamentelen in de islam is ook zorgwekkend, omdat zij, net zoals de Amerikaanse missionarissen, de homo’s afschilderen als gedegenereerden, die ziektes brengen en nationaal moreel verval, en de armoede veroorzaken.

Dreigen met financiële sancties, zoals de Vlaanderen lijkt te doen, wordt door de betrokken landen afgedaan als kolonialisme en werkt dus contraproductief. Laten we samenwerken om de juiste strategie te vinden. Als we ook maar iets willen veranderen, is kennis en inzicht van groot belang.

Filed under: Applaus, Denk, Gay, homo, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: