Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Kerk blijft buiten schot

In de grootste staat van de VS, California, is een wet gestemd (de Civil Marriage Religious Freedom Act), die de kerken garandeert dat ze nooit verplicht zullen worden om homohuwelijken in te zegenen, zelfs niet wanneer de overheid zou beslissen om het huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht. Op die manier hoopt men het wettelijke homohuwelijk sneller in te kunnen voeren.

De wet is al enkele keren tegengehouden door gouverneur Schwarzenegger maar is er nu eindelijk door geraakt. Bovendien is in dezelfde wet gestemd dat de kerken geen belasting moeten betalen op hun inkomsten (uit de collectebus) – maar dit terzijde.

Wat moet je daar nu van denken? Bijvoorbeeld dat de kerk in België, Nederland, Canada, Noorwegen, Zweden, Zuid-Afrika, Spanje en Portugal op basis van de anti-discriminatiewetgeving gedwongen zou kunnen worden om ook kerkelijk homohuwelijken in te zegenen?

De kans is klein. In Nederland slagen ze er nauwelijks in om de ambtenaren te verplichten om een gewoon wettelijk huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen af te handelen, laat staan dat ze een proces tegen de Zwarte-Kousenkerk zouden overwegen. En in België keek het land glimlachend toe toen de koning voor een andere ethische kwestie snel-snel een dagje troonsafstand deed. En per slot van rekening is dat ook maar een ambtenaar.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

4 Responses

  1. Benjamin schreef:

    Als dat het (burgerlijk) homohuwelijk vooruit helpt…

  2. adoniks schreef:

    Je hebt gelijk. Misschien is het erger dat de kerk geen belasting moet betalen op haar inkomsten.
    Ik ben benieuwd hoe dat hier geregeld is. Als een vereniging geld ontvangt voor om het even wat, een tombola, een vreetfestijn, een wedstrijd, dan kan de fiscus zijn deel opeisen. En bij de kerk is dat systematisch en elke zondag en over het hele land…
    Maar ja, dat heeft niets te maken met het thema van mijn blog 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: