Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Homo’s in de oorlogsstrategie

Een aantal CIA-medewerkers verklaarde anoniem tegenover The Washington Post dat een shockerende video een van de plannen was die overwogen werden om Sadam Hoessein in discrediet te brengen, net voor de inval van de VS in Irak in 2003.

“Het moest eruit zien alsof het gefilmd was met een verborgen camera”, zegt een van de informanten. “Heel grofkorrelig, alsof het een geheime opname was van een seksuele daad.”
De film zou beginnen met een  dubbelganger van Saddam die opschept over seksuele uitspattingen met tienerjongens en verder zou Saddam te zien zijn terwijl hij seks had met een jonge kerel.
Het plan zou niet doorgegaan zijn omdat men uiteindelijk dacht dat een dergelijk bericht in het Midden-Oosten niet het beoogde effect zou hebben. “Nobody would care”, was de mening. Per slot van rekening werden dezelfde verhalen verteld – en geloofd – over de Libische leider Khadafi, en die is er alleen maar populairder door geworden.
“Een dergelijke campagne zou alleen bewijzen dat we ons oorlogsdoelwit helemaal niet kennen. We denken altijd dat onze taboes universele taboes zijn, terwijl het in feite niet meer zijn dan onze taboes.”

Sedert de bezetting van Irak door de Amerikanen is (volgens de International Gay and Lesbian Human Rights Commission) het geweld tegen homo’s toegenomen.

Over oorlogsstrategieën gesproken.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: