Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Is iemand “outen” ok?

Michael Rogers houdt zich in de VS al zes jaar bezig met het uit de kast halen van homoseksuele politici die zelf publiekelijk de homorechten bestrijden (zie artikel in Têtu). De trailer hierboven is van de documentaire “Outrage” (Dick Kirby) die in 2009 over zijn activiteiten werd gemaakt.

Hij is eraan begonnen rond het begin van de tweede ambtstermijn van president George W. Bush, en heeft al een dertigtal parlementsleden – vooral conservatieven, dus Republikeinen –  in verlegenheid gebracht, doen aftreden of tenminste ervoor gezorgd dat ze van het politieke toneel verdwenen.

Hij is hierdoor onder de parlementsleden een van de meest gevreesde personen geworden. Is dat ook correct om zo op te treden, en hebben wij niet ook zo iemand nodig?

Michael Rogers “out” alleen politici die zelf homoseksueel actief zijn en anderzijds toch homorechten te vuur en te zwaard bestrijden. Hij pakt dus alleen maar de hypocrieten aan en dat is volledig terecht.

Let me ask my readers… Are there any straight anti-gay politicians out there? I just got three more pretty decent leads on Congressmen I had never investigated.
It’s going to be a busy summer.

In de Belgische politiek heeft dit weinig zin. Er zijn alleen nog bij het Vlaams Blok politici die behalve immigranten ook homoseksuelen openlijk haten, en mogelijks zijn dit zelf verholen homo’s. Het enige andere instituut dat homo’s rechten ontzegt is de kerk, en daar is het outen van priesters en prelaten dus ook goed aan de gang.

Filed under: Denk, Gay, homo, , ,

2 Responses

  1. Benjamin schreef:

    Dan nog. Hou hypocriet ook, outen vind ik geen goed wapen en duwt anderen nog meer in de kast.

  2. adoniks schreef:

    Akkoord. In onze maatschappij wordt rond deze materie niet gepolariseerd (in tegenstelling tot de VS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: