Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Gedwongen huwelijken

Indiase jongens kussen ook, maar worden gedwongen tot een huwelijk dat ze niet willen

De internationale homogemeenschap heeft gedwongen huwelijken ontdekt, waarvan homo’s het slachtoffer zijn. In sommige gemeenschappen worden mannen gedwongen te trouwen omdat hun familie vermoedt dat ze seksuele omgang hebben met mannen.

Ze moeten niet trouwen met de man in kwestie maar met een meisje.

Volgens de Britse Forced Marriage Unit, een dienst die in het leven geroepen werd om in vooral de Indiase en Pakistaanse gemeenschap meisjes ter hulp te komen die slachtoffer zijn van gearrangeerde huwelijken, waren er in 2009 tussen deze aangiften ook 220 aangiften (op een totaal van 1.682) van homoseksuele jonge mannen die gedwongen werden om met een meisje te trouwen. Bij de dienst vermoedt men dat dit maar het topje van de ijsberg is, omdat in dezelfde gemeenschap nog een groot taboe ligt op homoseksualiteit.

De meeste aangiften kwamen van mannen tussen 15 en 24 jaar, maar er was ook bijvoorbeeld het geval van een minderjarige jongen die naar Pakistan werd gebracht om er uitgehuwelijkt te worden aan zijn vijfjarig nichtje.

De meeste gevallen betroffen Pakistaanse, gevolgd door Indiase jongens en Bangladeshi, maar er waren ook jongens met als culturele achtergrond het Midden-Oosten, Afrika en Oost-Europa.

Er bestaat volgens de hulpverleners weinig begrip voor de jongemannen die tot deze huwelijken gedwongen worden. Men slaagt er meestal wel in onder de meest vooruitstrevenden van die culturele gemeenschappen sympathie op te wekken voor meisjes die tot een huwelijk gedwongen worden, en zeker voor minderjarige meisjes, maar deze gemeenschappen sluiten zich duidelijk af voor het probleem van de homo-jongeren. Homoseksualiteit komt zogezegd niet voor – hoe zou dit probleem dan reëel kunnen zijn.

“But the threats to these young men are very real. We received a call recently from a young man taken to Pakistan. He didn’t know he was going to be married, and when he refused, he was locked in a room. Every day, his father came in to beat him – we’re talking broken legs and sexual abuse.”

Just two weeks ago, the FMU took a call from a young man living in Leicester whose family had locked him in his bedroom after discovering that he was gay. He told the FMU that his family were downstairs, discussing whether they should take him to India and either kill him, abandon him there or marry him off.

Filed under: Denk, Gay, homo, , , , , ,

One Response

Plaats een reactie