Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Voetbalfans toleranter dan gedacht

Een (niet erg wetenschappelijk) onderzoek van de Universiteit van Staffordshire (UK) had als uitkomst dat 93 percent van de respondenten niets heeft tegen homoseksuele voetballers die voor hun geaardheid uitkomen. De online ondervraging werd gedaan onder meer dan 2.000 voetbalfans.

Dat er wereldwijd omzeggens geen profvoetballers zijn die voor hun geaardheid uitkomen (terwijl ook van hen statistisch meer dan 10% eerder op jongens valt) bewijst echter dat de vrees voor homofobe supporters erg groot is.

Er wordt gehoopt dat Ronaldo, die een week geleden aangekondigd heeft dat hij vader geworden is en zijn kind alleen wil opvoeden, de eerste openlijk homoseksuele topvedette in het voetbal zal worden. Let’s keep our fingers crossed.

Filed under: Gay, homo, ,

3 Responses

  1. Benjamin schreef:

    Kans is klein. Ronaldo heeft al veel gay dingen gedaan. Wie in de kast is, mijdt dat.

  2. adoniks schreef:

    De hoop berust op het gegeven dat onlangs Ricky Martin hetzelfde deed: aankondigen dat hij zijn kind zelf zou opvoeden, en dan uit de kast komen… Ricky Martin had ook al jaren een trouwe aanhang onder de gays en voedde systematisch de geruchtenmolen. Ik zeg trouwens niet meer dan “er wordt gehoopt”. Als hij homo is, moet hij natuurlijk wel zelf nog de stap zetten. Voor mij hoeft het niet, hij blijft hoe dan ook een leuke kerel, out of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: