Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Meer handje houden aub

Hetero of homo, sommige mensen worden ongemakkelijk bij het zien van publieke uitingen van verliefdheid of affectie. Niet alles wordt door de mensen op straat aanvaard.

Ergens tussen de twee uitersten – tussen algehele preutsheid van gesluierde vrouwen en lang-gerokte vol-be-baarde mannen enerzijds, en het naakt liggen vrijen onder de blote hemel van een festivalweide anderzijds – ligt de geaccepteerde norm van de maatschappij.

Onze maatschappij staat toe dat een verliefd koppeltje hand in hand loopt, of gearmd, zoenend – zeker in een vrijetijdsomgeving zoals de kust of de bioskoop of een party. Geen probleem, als het niet verder gaat, en als de situatie niet officieel is (bijvoorbeeld op het werk).

Dit geldt voor alle koppels, behalve als het koppel bestaat uit twee jongens of twee mannen. “PDA” (public display of affection) van homo’s wordt door veel mensen afgekeurd.

Dit is uiteraard pure discriminatie. Waarom zouden homo’s niet mogen wat van hetero’s wel wordt aanvaard? Dat vinden de Londense initiatiefnemers van SSHH (Same-Sex Hand Holding) ook en ze startten een campagne “a day in hand”. Zij roepen iedereen op om zoveel mogelijk (waar u het veilig vindt) publiekelijk elkaars hand te houden. Als een eerste stap. Hoe meer het gezien wordt, hoe meer het aanvaard wordt.

“You see one person walking a unicorn in the park and it’s headline news. Three months later you’ll see 200 people walking unicorns in the park and call it a Thursday”.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: