Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Tweelingen Kevin en Jonathan Borlée

Kevin en Jonathan Borlée

De Brusselse atletiek-tweelingen Kevin en Jonathan Borlée werden op 22-2-88 geboren in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hun vader Jacques en hun moeder Edith Demartelaere waren succesvolle atleten (beiden Belgisch sprintkampioen), en hun twee jaar oudere zus Olivia Borlée werd als eerste door hun vader voorbereid op een atletiekcarrière, die dan ook succesvol uitmondde in olympisch zilver en meerdere nationale sprinttitels.

Het publiek is evenwel bijzonder gefascineerd door het fenomeen (eeneiige) tweeling. Ze hebben genetisch hetzelfde lichaam, ze kennen elkaars gedachten, ze kunnen voor elkaar geen geheimen hebben en het is haast onmogelijk om één van beiden apart als vriend te hebben. Ze hebben wellicht samen van seks leren genieten, en worden niet verliefd zonder de ander erbij te betrekken.

Dezelfde voetfractuur deed zich bij beiden voor, wel aan een andere voet...

Wie de één pijn doet, laat de ander lijden. In 2009 herstelde Jonathan 6 weken in een gipsverband van een fractuur aan de rechter voet. Op de dag dat zijn gips werd weggehaald, werd gips aangebracht aan de linker voet van Kevin, voor een identieke fractuur.

Alleen bij grote evenementen komen de tweelingbroers nog tegen elkaar uit

Sindsdien worden de broers voor de ogen van het publiek uit elkaar gehouden. Ze worden nog maar om beurten ingezet bij wedstrijden en alleen bij de allergrootste evenementen (zoals EK en Memorial Van Damme) zijn ze nog samen te zien. Dat voorkomt dat ze voortdurend tegen elkaar moeten opboksen, en bezorgt wat minder fysieke belasting, notabene de oorzaak van hun voetfracturen.

Filed under: Lekker, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: