Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Homo zijn om geen soldaat te worden

Turkije kent geen vrijstelling van legerdienst voor gewetensbezwaarden, maar homoseksuelen kunnen zich wel ongeschikt voor de dienst laten verklaren. De procedure is nogal vernederend, zoals aangehaald wordt in deze video.

Er is nog steeds verplichte legerdienst in Turkije en deze duurt tussen 6 en 15 maanden. Ook Belgische Turken, die vaak de dubbele nationaliteit hebben, kunnen tot hun 40ste voor de dienst worden opgeroepen. Wie echter door de medische staf ongeschikt wordt verklaard omdat hij homo is, krijgt dan het “roze rapport” en is vrijgesteld van legerdienst. De kandidaat-recruut moet zelf het bewijs leveren van zijn homoseksualiteit om dit rapport te krijgen, met foto’s van passieve seks (geneukt of gepijpt worden) ofwel moet hij een onderzoek van de anus ondergaan, waarmee frequent anaal verkeer aangetoond kan worden.

Op het “roze rapport” komt dan de vermelding “ileri derecede psikoseksüel bozukluk”, of ernstige psychoseksuele aandoening. Want in de Turkse maatschappij is homoseksualiteit een ziekte zoals een andere.

Filed under: Gay, homo, ,

One Response

  1. […] Homo zijn om geen soldaat te worden […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: