Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Waterbedden

gaat knuffelen beter op een waterbed?

Er is tegenwoordig sprake van een lichte revival van de waterbedden-industrie.

In 1968 ontwierp een Amerikaanse student (Charles Hall) als afstudeerproject aan de San Francisco State University een waterbed, dat direct succes had. De studenten moesten elkaars project evalueren – zo democratisch waren die tijden – en toen ze bij Halls project kwamen (een vinyl matras gevuld met warm water), bleef de hele klas daar rondhangen. Iedereen bleef dollen op het bed.

Gedurende twintig jaar waren waterbedden zeer in trek. Zij waren hét bed van de Seksuele Revolutie. Van Hugh Hefner, de oprichter van Playboy, was bekend dat hij een waterbed had afgewerkt met leer van Tasmaanse koeskoes (buideldier).

Het belangrijkste verkoopsargument was sex appeal. De slogans waren: Twee dingen zijn beter op een waterbed. Eén ervan is slapen, en “She’ll admire you for your car, she’ll respect you for your position, but she’ll love you for your waterbed.” Het werkte, en waterbedden veroverden een deel van de beddenmarkt. Enthousiaste waterbed-gebruikers zeggen dat voor elke beweging die ze zelf maken, de matras er twee teruggeeft

In de jaren 90 begon een steile val van de verkoopcijfers. Waterbedden werden geassocieerd met de foute generatie van de zestigers, die plots verantwoordelijk werden gesteld voor alle opeenvolgende crisissen, voor het milieu, voor het terrorisme en voor seksuele schandalen. Weg met de idealen van de zestigers, ook met hun waterbedden.

Nu lijkt de tijd aangebroken om de voordelen van waterbedden te herbekijken. En blijkbaar zijn Amerikaanse homokoppels de eersten om de heilzame invloed van waterbedden op hun nachtleven te ontdekken…

Filed under: Gay, homo,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: