Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Religieuze opleidingskampen

In ons land zijn er dit jaar minstens 28 nieuwe jonge mannen opgenomen in een katholiek religieus opleidingskamp, onder wie negen Vlamingen en acht buitenlanders. Daardoor stijgt het aantal priesterkandidaten tot 76. Deze cijfers staan in het opinieweekblad ‘Tertio’. (Werk genoeg: er zijn in Vlaanderen 1834 parochies, met Brussel erbij zijn er 1944.

Deze jonge mannen weten dus dat seks voor hen vanaf hun definitieve inlijving verboden zal zijn. Seks met vrouwen is gewoon verboden, op seks met mannen staat een vérgaand kerkelijk taboe. Op seks met kinderen blijkt niet zo’n strikt kerkelijk verbod te (hebben) bestaan. Maar daar is de maatschappij dan weer tegen…

Wie zich dus in zo’n religieus opleidingskamp inschrijft, kan net zo goed vragen om gecastreerd te worden. Lang geleden werden de pauselijke koorknapen vóór de puberteit gecastreerd met het doel de jongensstem te behouden. Tot 1969 werden in onze katholieke ziekenhuizen nog homoseksuelen gecastreerd om te voorkomen dat ze kinderen zouden maken die dan ook homo zouden zijn. In de tijdsgeest van 2010 lijkt vooral vrijwillige castratie van katholieke religieuzen aangewezen te zijn.

Filed under: Gay, homo, , , ,

One Response

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: