Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Prille holebi’s lokaas voor misbruiker

Homoseksuele jongeren zijn vaker het slachtoffer van misbruik dan hetero-jongeren. De laatste tijd wordt hiernaar veel onderzoek gedaan en de resultaten bevestigen deze stelling.

Vroeger ging men er soms van uit dat niet-homoseksuele jongeren homoseksueel werden doordat oudere jongens of volwassen mannen hen misbruikten.

In een grootschalig onderzoek onder 942 hetero’s en 267 holebi’s (homo’s en lesbo’s), bleek dat een veel groter percentage (46%) van de homo’s als kind misbruikt waren dan de hetero’s (7%). Volgens eerdere studies ligt het percentage als kind misbruikte homo’s tussen 20 en 28.

Nu lijkt het onderzoek te bevestigen dat de misbruikers afgaan op de de homoseksuele uitstraling van onzekere jonge holebi’s:

Gay boys are more likely to be sexually abused because men experience them differently: they are not like a typical “straight” boy. […]
CSA (Child Sexual Abuse) does not turn straight boys gay anymore than it turns gay boys straight.

Het onderzoek wees ook nog uit dat misbruikte homo’s veel vaker risicovolle seks hebben (anale seks zonder condoom), een negatief zelfbeeld en zelfhaat ontwikkelen, gepaard gaand met homofobie en persoonlijke verwaarlozing. Het zijn ook vooral deze mensen die zelf in de seksindustrie (escort, prostitutie) te vinden zijn. Zij lopen 3 keer meer kans op een alcoholverslaving en op zelfmoordneigingen. Uit ander onderzoek komt naar voor dat zij vaker psychologische stoornissen (angsten, depressies…) ontwikkelen.

Niet iedereen ondervindt later evenwel negatieve gevolgen van seks met oudere jongens of mannen. In sommige studies loopt het percentage van de groep homo’s die geen negatieve gevolgen melden op tot 66,3% (een ander onderzoek 51%). De negatieve ervaring was minder wanneer het leeftijdsverschil tussen de partners minder groot was.

Zie ook : Vil Romance

Filed under: Gay, homo, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: