Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Kevin Keller wordt herdrukt

herdruk nodig omwille van holebi-scholier

Het nummer 202 (september 2010) van de populaire Amerikaanse stripreeks “Veronica” over het leven in een Amerikaanse middelbare school, wordt herdrukt en dat is de eerste keer in 71 jaar dat uitgeverij Archie Comics zoiets doet. De reden is Kevin Keller, het eerste holebi-personage in het verhaal.

Het lijkt in het verhaal alsof iedereen wel weet waar Kevin voor staat behalve Veronica die direct ontvlamt. Maar Kevin trekt liever op met Jughead, met wie hij een voorliefde voor eten deelt. Jughead bezweert Kevin om niets tegen de verliefde Veronica te zeggen – blijkbaar omdat hij er lol in heeft wanneer het meisje zich uitslooft voor een verloren zaak.

Veronica treft Kevin aan bij een hamburger eating contest en beslist dat hij van haar en van haar alleen is. Kevin’s tegenspeler in de veelvratencompetitie, Jughead Jones, verneemt echter meer details over de nieuwkomer:

Er volgt een opeenstapeling van misverstanden doordat Veronica helemaal niet open staat voor hints en informatie, en doordat Jughead, die Veronica niet kan uitstaan, alles in het werk stelt om haar in het ongewisse te laten:

Uiteindelijk komt Veronica toch achter de waarheid, maar schat Kevin’s vriendschap met Jughead verkeerd in. Alhoewel… Kevin is ook wel onzeker als het daarop aankomt.

Zowel Kevin als Veronica zetten zich af tegen de manipulaties van Jughead:

Eind goed, al goed. Kevin stuurt een berichtje naar zijn vriend William (zoals hij wel meer deed in het verhaal), en verzekert hem dat hij het wel naar zijn zin heeft.

Veronica is alleen te koop in de VS en Canada…

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: