Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Met een jongen vrij je minder voorzichtig

Als de partner een meisje was, had hij nu een condoom op zak

Tienerjongens lijken te denken dat er minder redenen zijn om een condoom te gebruiken bij seks met een jongen dan bij seks met een meisje. Er dreigt namelijk geen gevaar op een zwangerschap.

Volgens een onderzoek onder seksueel actieve tieners in New York heeft bijna één op tien (namelijk 9,3%) een partner van hetzelfde geslacht. Aan het onderzoek namen ongeveer 17.000 tieners deel.

Bij eenzelfde onderzoek in 2002, in Vermont en Massachusetts, kwam men uit op 5 tot 6 percent. Dit kan erop wijzen dat de tieners over homoseks tegenwoordig eerlijker en opener zijn dan vroeger. Of dat die van New York City er opener over zijn dan die van het platteland. Dit kan dus ook betekenen dat er zelfs nog meer zijn dan 9,3 percent.

Uit het onderzoek blijkt ook dat tienerjongens die seks hebben met andere jongens, hierbij veel minder vaak een condoom gebruiken dan jongens die met meisjes seks hebben. Er is ongeveer 50 percent minder condoomgebruik.

Of the males who reported having partners of both sexes, 44.1 percent said they used a condom in their last encounter.

The percentages for condom use for males reporting partners of only the opposite sex was 79.8 and 62.3 for males who slept only with other males.

Een van de onderzoekers veronderstelt dat homo- en biseksuele tieners meer risico’s nemen bij het vrijen, omdat ze zich door de lessen seksuele opvoeding (waarbij homo-seks meestal niet aan bod komt) niet aangesproken weten. Sommigen blijven zelfs weg uit deze lessen omdat ze vinden dat wat er verteld wordt, niet op hen van toepassing is.

Een andere bevinding is dat een derde van de jongens die zowel met jongens als met meisjes seks hebben, vermelden dat ze hiertoe gedwongen werden. Bij heteroseks lag dit cijfer op 6 percent voor de jongens en 16 percent voor de meisjes :

Of the girls with both male and female partners, 35.8 percent said they had experienced dating violence in the previous year.

Of the boys with both male and female partners, 34.8 percent reported it.

Far lower percentages of teens with only male or only female partners reported dating violence.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: