Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Mike Tompkins komt naar uw computer…

Mike Tompkins is een muzikaal talent. Hij maakt covers van songs zoals Kate Perry’s Teenage Dream, en Just The Way You Are van Bruno Mars, waarbij hij de hele begeleiding verzorgt met geluiden die hij zelf maakt met zijn mond.

De drieëntwintigjarige Mike Tompkins groeide op in een klein stadje in Canada. Toen hij nog maar 8 was begon hij te beatboxen, en dat was het begin van een toenemende passie voor muziek. In de afgelopen 10 jaar hield Mike zich vooral bezig met het mixen, en de laatste tijd ook met de productie van de muziek van anderen.
Begin 2010 voelde hij een gedrevenheid en vastberadenheid om iets ‘anders’ te doen, wat heeft geleid tot zijn meest recente onderneming, het creëren van unieke a capella muziek.

A Capella” betekent “het koor alleen” (dus zonder instrumenten), maar bij Mike zijn er wel geluiden van instrumenten – zelfs veel. Het bijzondere is dat hij elk instrument imiteert met zijn mond.

Op 23 augustus van dit jaar kwam alles voor Mike in een stroomversnelling. Hij had al enkele duizend bezoekers per maand op zijn eigen YouTube-kanaal met meeslepende covers. Op die dag had hij vrijaf genomen van zijn hobby:

“That morning, I was in [Muskoka’s] Lake Rosseau at a friend’s cottage,” zegt Mike Tompkins, YouTube’s newest sensation. “It’s a really beautiful place. All the bedrooms have windows that face the water. It was a beautiful day.” (MSN Canada)

Maar diezelfde morgen verscheen zijn nieuwste productie op YouTube en Perez Hilton, die een blog heeft met 300 miljoen page-views per maand, nam het filmpje op met de aanbeveling “Pretty On the Eyes And Ears!” (Prettig voor het oog en voor het oor!).

Diezelfde dag nog begaf het Mike’s gsm onder de berichten en de oproepen. Een dag later registreerde zijn nieuwe song meer dan 50.000 bezoekers en daarna nam het nog toe. De teller staat nu op ergens tussen de 4 en de 5 miljoen. Hij verkoopt zijn producten via iTunes.

Follow Mike on Facebook: http://bit.ly/9W9y9m

Follow him on Twitter: http://www.twitter.com/mike_tompkins

Filed under: Gay, homo, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: