Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Besnijdenis is nergens goed voor

Besnijdenis bij meisjes wordt veroordeeld. Vrouwenbesnijdenis is het gedeeltelijk of volledig wegsnijden van de schaamlippen en/of de clitoris. Deze ingreep heet ook wel vrouwelijke genitale verminking. Het internet staat vol met protest tegen deze barbaarse handelwijze. Vrouwenbesnijdenis is in alle westerse landen expliciet is verboden, strafbaar als misdrijf en wordt in de meeste westerse landen ook actief vervolgd.

Vanmorgen lees ik in de krant dat aan de Universiteit Gent een studie gedaan is naar de gevolgen van jongensbesnijdenis, die naar schatting van de onderzoeker bij 15 procent van de mannelijke bevolking in België wordt toegepast. Door de manier waarop de ingreep wordt uitgevoerd kan er blijvende hinder bij het vrijen ontstaan, stelt de studie. “In sommige gevallen wordt de voorhuid zo kort afgesneden dat de penis in erectie pijn doet“, zegt Piet Hoebeke, die het onderzoek leidde.

Besneden mannen geven aan dat de eikel minder gevoelig is. Onbesneden mannen hebben een meer gevoelige eikel en kunnen efficiënter tot een orgasme komen. Onbesneden mannen hebben daar dus meer tijd voor nodig, wat bij mannen die niet veel stimulans nodig hebben dan weer een voordeel is.

Argumenten om jongens te besnijden zijn de laatste jaren grondig onderzocht en één voor één ongegrond gebleken. Besneden mannen zijn niet significant beter beschermd tegen AIDS of tegen peniskanker. En hun partners zijn niet beter beschermd tegen baarmoederhalskanker. Daartegenover staat het medisch risico van de besnijdenis zelf, dat wel reëel is.

Waarom wordt genitale verminking bij meisjes wel bestreden en bij jongens niet? Het besnijden van vrouwen gebeurt vooral in bepaalde delen van Afrika (Egypte, de Soedan en de zuidelijke Sahel inclusief Somalië), Midden-Oosten (delen van Jemen en Oman) en Azië. Daarom kan het in de westerse wereld bestreden worden : het is niet van ons, het is van de anderen. Besnijdenis van jongens komt echter ook voor in de VS, waar nog steeds de meerderheid van de jongens deze ingreep moeten ondergaan. En de VS wordt dus ontzien; En als het in België op 15% van de mannen wordt toegepast, mag men vrezen dat het illegaal zal worden uitgevoerd wanneer men het hier zou verbieden.

Als het zoals bij vrouwenverminking om een kleine minderheid ging, en bovendien ook niet in Amerika werd toegepast, zou het protest tegen deze barbaarse toestanden luidkeels gevoerd worden.

Filed under: Gay, homo, , , , , , , , ,

4 Responses

 1. WilliamZ schreef:

  Een besneden penis produceert nauwelijks of geen smegma en is daarom veel makkelijker schoon te houden. Niet?

  En waarom is minder gevoelig zijn een nadeel? Je kan langer doorgaan in bed 😉

 2. Benjamin schreef:

  Onbesneden Belgische mannen vinden besneden penissen maar vreeml (en vies). In de VS net omgekeerd.

  –> Culturele gewoonte.

 3. adoniks schreef:

  Ik heb dit onderwerp vaak genoeg besproken met jonge Amerikanen en met moslim-jongeren.
  Amerikanen laten hun kinderen zeer jong besnijden uit een zo-hoort-het-nu-eenmaal reflex. Omdat het nergens nuttig voor is wordt het dan ook door jonge ouders steeds meer in vraag gesteld.
  Moslims bepleiten altijd de medische voordelen, die er dus niet zijn. Bij hen heeft het de waarde van de plechtige communie bij ons: het is de coming-of-age, het opnemen in de groep van geslachtsrijpe mannen, en dus inderdaad een cultureel ritueel.
  Van oorsprong heeft de besnijdenis (zowel bij jongens als bij meisjes) niets te maken met een gezondheidsmaatregel, en alles met het wegnemen van lust – bekijk het als het temmen van iets wilds. Het gaat vooral om dat klein stukje aan de voorhuid (en aan de schaamlippen) dat het meeste lust opwekt en dat dus weggenomen wordt. Bij meisjes heet dat verminking, bij jongens niet. En dat is onjuist.
  Ik heb 10 jaar in een maatschappij geleefd met iets minder dan 50% moslims en ik heb die discussie – deze discussie: over verminking – 10 jaar lang weten gevoerd worden. Voor mij is verminking verminking. De moslims en de Amerikanen verminken hun kinderen.
  Aan die voorhuid van mij moeten ze niet komen met hun scalpel.

 4. rabi schreef:

  hey grappemaker miss omdat ze bij vrouwen de clitoris weg snijden want die mogen volgen hun mannen niet klaar komen of geil worden mannen wel die hebben daar alleemaal huis vol vrouwen zeker 4 stuks 60jarige manne trouwen daar met 10jarige meisjes maak je maar geen zorge om die mannen daar schijf liever iets over die vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: