Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Zwemmers die links dragen

De ontwerper van dit slipje heeft de boter gegeten

Het zwembroekje dat de waterpolospelers van Singapore dragen bij de Asian Games trekt meer de aandacht dan de prestaties van het team. Over de plaats waar hun penis zit, is een in verhouding reusachtige halve maan aangebracht, die bij een neutrale toeschouwer spontaan de lachlust opwekt. Veel Singaporezen voelen zich in hun nationale trots gekrenkt, en vinden dit een schande. In de kranten wordt geëist dat de jongens een ander broekje dragen.

Een wel groot uitgevallen symbool in een land met een laag geboortecijfer

Het reglement van de Asian Games verbiedt echter dat een team in de loop van het toernooi van tenue verandert. Het ministerie dat bevoegd is voor het officieel gebruik van de nationale symbolen zegt geen toestemming gegeven te hebben voor deze vorm van patriottisme.

De design van de broekjes roept associaties op met peniskokers

De weinige media die er iets luchtiger over doen in de conservatieve stad-staat vergelijken de design met peniskokers op de zender National Geographic, of interpreteren het als een aansporing om meer kinderen te maken in dit land met een opvallend laag geboortecijfer.

En de jongens? Volgens mij trekken ze na het zwemmen de broekjes uit en leggen ze in de kast tot morgen. Dan bekijken ze elkaar vertederd en denken: de inhoud is belangrijker dan de verpakking.

Filed under: Lekker, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: