Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Vrouw nodig voor kinderen van 2 mannen

Het kan nog zéér lang duren voor mannen met alleen maar elkaar een kind kunnen voortbrengen

Door gebruik te maken van stamceltechnologie is men erin geslaagd om uit het genetisch materiaal van twee mannetjesmuizen een nieuwe generatie te doen ontstaan van verschillend geslacht. Hier is nogal wat ruchtbaarheid aan gegeven omdat het hierdoor dus blijkbaar ooit mogelijk zal worden dat twee menselijke homo’s kinderen “voortbrengen” die genetisch materiaal hebben van de twee mannelijke ouders.

Voor alle duidelijkheid: de muizenkinderen werden wel ter wereld gebracht door een draagmoedermuis.

Het huidige experiment kan nog zeker niet worden toegepast op mensen, zeggen de onderzoekers van de University of Texas, maar zij geloven sterk dat ze een stap gezet hebben op weg naar een vrouwloze reproductie, waarbij een mannetje zowel sperma als eicellen voortbrengt. Maar ook in dat scenario hebben de mannen nog de baarmoeder van een welwillende vrouw nodig. Op de weg naar mannen-met-een-baarmoeder zijn nog vrijwel geen stappen gezet.

Op genetisch vlak verschillen mannen en vrouwen van elkaar door de geslachtschromosomen die in elke cel aanwezig zijn: de vrouwen hebben in elke cel twee zogenaamde X-chromosomen, terwijl de mannen een X- en een Y-chromosoom hebben. Theoretisch is het dus mogelijk om het genetisch materiaal van twee mannen samen te brengen en zowel jongens als meisjes voort te brengen, zoals hier blijkbaar is gebeurd. Door het genetisch materiaal van vrouwen samen te brengen, kunnen alleen meisjes, nooit jongetjes worden voortgebracht.

in 2005 werden aan de Newcastle University (UK) experimenten uitgevoerd met een menselijke bevruchting waarbij het zaad van een man gecombineerd werd met het genetisch materiaal van twee vrouwen. Dergelijke kinderen hebben dus drie ouders, twee moeders en een vader. Maar de universiteit had toen geen toestemming om het tot een zwangerschap te laten komen.

Filed under: Gay, homo, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: