Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

De hoogten zakken

Het is 2029. De gevolgen van de klimaatverandering drijven de mensen uit de kuststreek naar hoger gelegen gebieden (vandaar “altitude falling”). Er heerst crisis. De VS zijn in oorlog met Venezuela. In Washington is een zeer rechtse vrouwelijke president aan de macht. Alle burgers dragen een ingeplante chip, die ze nodig hebben voor alles in het leven, maar die ook elke werkloze burger vindbaar maakt, om opgeëist te worden voor de oorlog.

De jonge klimaatvluchteling Danny (William Diamond) heeft geen chip meer en leeft dus illegaal. Hij doet een beroep op de veertiger Greg Forrster (Paul Bright, ook regisseur) om hem te helpen. Tussen de oudere man en de jongeling ontspint zich een romance.

Deze low budget (independent, of: “indie”) film heeft veel vurig enthousiaste aanhangers omwille van het maatschappelijke thema. Het homothema is duidelijk ondergeschikt, en blijkbaar is er in 2029 ook niemand meer die zich aan een affaire tussen twee mannen stoort. Anderen vinden de film niet goed genoeg geacteerd en te duidelijk goedkoop gemaakt.

Altitude Falling
Science Fiction film van en met Paul Bright, William Diamond,
VS, 2010 – 93min

Andere films met een holebi-thema

Filed under: Gay, homo, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: