Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Chocolade-homo’s


Deze clip voor Texico Bitches van Broken Social Scene is om te watertanden. Twee mannen worden met vloeibare chocolade overgoten en worstelen in Turkse stijl. Als toeschouwer wil je voortdurend ingrijpen om de chocolade niet verloren te laten gaan.

Anderzijds is de verwijzing naar olie uiteraard zeer sterk. Texico = Texaco enzovoort. En de groep is zeker niet vies van sociaal engagement.

Broken Social Scene is een Canadees (Toronto) rock-collectief van onafhankelijke kwaliteitsmusici die allemaal ook in andere bands spelen. Hun muziek wordt wel eens “barok pop” genoemd, omwille van de groot instrumentarium (o.a. gitaren, trombone, fluit, violen), de complexe orchestratie, de ongewone songstructuur en een soms bijna chaotische productiestijl.

Texico Bitches is een nummer uit hun jongste album Forgiveness Rock Record (2010).

De groep bestaat zeker niet alleen uit homoseksuele artisten, maar het “gay” thema is wel in elk album aanwezig. In Forgot It People (2003) ging het nummer I’m still your fag over de gevoelens van een homo voor zijn (vroegere?) geliefde, die nog steeds niet uit de kast is en nu getrouwd is en kinderen heeft:

En het nummer Lover’s Spit, uit hetzelfde album, werd in jaargang 3 van Queer As Folk gebruikt in de scene die u hieronder ziet:

Filed under: Gay, homo, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: