Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Priesterambt ziet zwart van de homo’s

Compositie van de Amerikaanse fotograaf David LaChapelle

De Duitse theoloog David Berger, die voordien alleen boeken publiceerde over “thomistische wijsbegeerte”, heeft nu een potentiële bestseller op de markt, waarin hij onomwonden beweert dat er veel meer priesters homo zijn dan verhoudingsgewijs in de rest van de maatschappij.

In zijn nieuwe boek “Der heilige Schein: als schwuler Theologe in der katholischen Kirche” (de heilige schijn: als homoseksuele theoloog in de katholieke kerk) zegt hij het onomwonden.

“De grootste tegenstand tegen homoseksualiteit komt vooral van die geestelijken die hun eigen homoseksualiteit onderdrukken”.

Hij neemt ons – in het Duits – mee naar een geheime wereld, zwanger van wierook en plechtige gewaden, “zwoel” van het slechte geweten voor het systematisch toedekken van pijnlijke geheimen en van chantage, waardoor een kerk ontstaat van trouwe, absoluut gehoorzame conservatieve geestelijken. Tegelijkertijd groeit onder deze geestelijken de psychose.

Op de flaptekst staat dat dit boek de sleutel is tot de schandalen van de rooms-katholieke kerk, en dat is bijna een understatement. Het boek biedt de sleutel tot het pontificaat (of in lekentaal: de regeerperiode) van paus Ratzinger. Het boek toont zeer overtuigend aan dat deze kerk onder deze paus op weg is om een anti-modern getto te worden. Deze legislatuur stuurt steeds meer aan op het vormen van een fundamentalistische sekte. In België is dat zeker zo onder Léonard.

David Berger is niet de eerste die in een boek schrijft over homoseksualiteit bij de clerus. In 1988 was er al een Duitse vrouwelijke theologe, Uta Ranke-Heinemann, die hetzelfde beweerde in “Eunuchen für das Himmelreich” (eunuchen voor het hemelse rijk). David Berger – zelf afkomstig van Keulen – geeft een actuele kijk, met de spotlight op deze Duitse paus.

Meer over dit onderwerp

Pater moet zwijgen van de paus

Flashmob van homo's in Barcelona

Bisschop Spong tegen discrimineren

Kerkvlucht in Finland

çavaria reageert op Léonard

Expositie hekelt misbruik in de kerk

Bisschop Robinson: Religion Kills

Bart Moeyaert tegen Léonard

Misbruik en celibaat

Gaydar voor de paus

Religieuze opleidingskampen

Homo's die priester worden

Romeinse homo-priesters

Kardinaal Newman en zijn levensgezel

Bacha bazi jongens in Vlaanderen

Filed under: Denk, Gay, homo, , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: