Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Minder homo’s bij oudere broers

Statistisch is de kans dat de jongste homo is 33% groter, behalve als hij linkshandig is

… en meer bij de jongere broers. Als er iets is wat statistisch bewezen kan worden over homoseksualiteit, dan is het zeker dit: “Hoe meer oudere broers een man heeft, hoe groter de kans dat hij homo is“. Het is onderzocht, het is opnieuw en opnieuw onderzocht en nog nooit was het resultaat negatief.

De kans bestaat dat u homo bent en de oudste van twee of meer broers. De kans is echter statistisch veel groter dat in een gezin met meerdere jongens, de jongste de homo is en de oudste niet. Statistisch. En de biologen noemen dit het oudere-broer-effect.

Men kan er zelfs concrete cijfers op plakken: voor elke oudere broer die een man heeft, vergroot de kans dat hij zelf homo is met één derde. Oudere zussen maken geen verschil, en er is geen gelijkaardig effect waardoor jongere zussen meer kans maken om lesbisch te zijn dan oudere zussen.

Een eerste jongen uit de schoot van een moeder heeft ongeveer 2 percent kans om homo te zijn. Dat is, als men afgaat op het aantal mannen van wie dat bekend is. In de praktijk is het “basisgetal” wellicht veel groter. Vanaf de tweede jongen uit dezelfde schoot gaan de aantallen omhoog – de derde nog hoger enzovoort.

De theorie is dat het in de baarmoeder gebeurt. Het bewijs is nog niet geleverd hoe, maar men gaat ervan uit dat de baarmoeder bijhoudt hoeveel jongens ze al gedragen heeft. De favoriete hypothese is dat het lichaam van de moeder antistoffen produceert wanneer het een jongen “ervaart” en deze antistoffen dan inzet tegen elke volgende jongen.

Het wordt nog straffer. Men heeft ook ontdekt dat jongens die linkshandig zijn dit oudere-broer-effect niet ondergaan. Linkshandige mannen hebben evenveel kans om homo te zijn als een eerstgeboren zoon, ongeacht hoeveel oudere broers zij hebben.

Het is dus het best om jongere broer te zijn en rechtshandig 😉

Een video hierover

Meer over dit onderwerp

Resultaten van EMIS-onderzoek

Hetero's en homoseks

Samenstelling van het nest

Veel hetero's zijn bi-curious

Hoeveel homo's zijn er nu?

Laattijdig ontdekken van geaardheid

Gaydar is biologisch

Steekproef in Oxford

Hetero-pil

De Kinsey-schaal

Filed under: Gay, homo, ,

One Response

  1. Jeroen schreef:

    Waarom is dat het beste? Is homo zijn slecht volgens jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: