Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Matariki – gelukkig nieuwjaar

Een gelukkig 2011 aan de velen die deze blog trouw volgen!

Matariki is het verhaal van twee mannen, Rick (Jarod Rawiri) en Tyrone (IaHeto Ah Hi), die een geheime relatie hebben.

In een snelle opeenvolging van actie in vijf dagen en vijf nachten, komen de levens van een aantal mensen met elkaar in botsing door één gebeurtenis. Een bekende rugbyspeler van Maori afkomst, Tama (Mark Ruka), rijdt ’s avonds laat toevallig langs een verlaten parking waar gevochten wordt. Hij wil tussenbeide komen om een drugsdealer te ontzetten maar wordt zelf toegetakeld. Een jonge autodief, Aleki (Jason Wu), pikt zijn auto en zet hierdoor de kettingreactie in gang die zijn eigen leven en dat van alle anderen voorgoed zal veranderen.

Er is de vrouw van Tama, Megan (Sara Wiseman), die in conflict komt met Tama’s Maori familie over zijn verzorging in het ziekenhuis. Tama’s broer Rick, wordt opgeëist door zijn familie om te waken bij het ziekbed van zijn broer. Hij wil er zijn vriend en lover Tyrone niet bij betrekken omdat hij vreest voor het oordeel van zijn traditionele Maori familie. In het verhaal komt verder nog de hoogzwangere Lisa, (Alix Bushnell) voor, die een kind ter wereld brengt dat ze heeft van de drugsdealer op de parking.

Het is ook voor de Maori’s de periode van het jaar waarin zich grote veranderingen voordoen. De problemen en de angsten van deze zeer uiteenlopende groep mensen komen samen en vormen op een vreemde maar geloofwaardige manier een sfeer van hoop, die culmineert in het feest van Matariki, wanneer in Nieuw-Zeeland de sterren van de Pleiaden samenkomen (in juni-juli) en nieuwjaar wordt gevierd.

Aan het eind van de film zien we twee homomannen, een Maori (Rick) en een Polynesiër (Tyrone), die samen een boreling in hun armen houden.

Matariki
New Zealand, 2010 | 90 minutes
Regisseur: Michael Bennett

Overzicht films met een holebi-thema

Filed under: Gay, homo, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: