Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Homofolie en homofobie

Stefano Giuliano : I am GAY so what!


Voor mij mag de positieve prijs, de homofolie-prijs, op 15 januari door Çavaria worden toegekend aan de ouders van ‘So you think you can dance’-deelnemer Stefano. Zij verdienen de prijs voor de steun aan hun homo-zoon. Zij legden een hartverwarmend getuigenis af op televisie en riepen andere ouders op om hun holebikinderen te steunen. Door de prijs toe te kennen aan een gewoon persoon en niet aan een bekende Belg of Vlaming, wordt wellicht ook meer bereikt bij de publieke opinie.

De prijs voor de slechterik, de homofobieprijs, moet juist wel naar een bekend persoon gaan. En dan is niemand beter geplaatst om hem in ontvangst te nemen dan Léonard, die geen gelegenheid onverlet laat om homoseksualiteit met een ziekte te vergelijken en homoseksualiteit aan te duiden als oorzaak van het vele kindermisbruik in de kerk.

De buitenlandse kandidaten zijn naar mijn smaak een beetje willekeurig gekozen: waarom wordt bij de goeden juist Argentinië vermeld, en IJsland en Portugal niet. Alle drie de landen stelden in 2010 het huwelijk open voor holebi’s en dat lag in Argentinië niet moeilijker dan in Portugal. En waarom met de vinger wijzen naar een Oegandees parlementslid dat een verderfelijk wetsvoorstel indiende dat het overigens niet haalde, en niet naar de Amerikaanse Tea Party, naar president Ahmedinedjad in Iran, of de ultraconservatieve Amerikaanse religieuze leiders die achter de homohaat-campagne in Afrika schuilgaan?

Filed under: Gay, homo, , , ,

One Response

  1. Peter Willekens schreef:

    Hoe is het mogelijk dat in 2016 nog steeds groeperingen, en niet te vergeten kerkleiders, homofobe uitspraken doen zoals het letterlijk zeggen dat het homo zijn een ziekte is! Het wordt zelfs vergeleken met pedofilie dat daar aan gelinkt zou kunnen worden. Het moet toch niet gekker worden. Ze zouden beter eens in eigen boezem kunnen kijken en daar zou misschien veel mee opgelost zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: