Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Saoudi-Arabië: kleine opening voor acceptatie

Uit de Arabische wereld komen tegenstrijdige berichten over de acceptatie van homoseksuelen. In november meldden we nog dat een medium propaganda maakte voor de Arabische gewoonte om kinderen op zeer jonge leeftijd te laten trouwen, om ze te beschermen tegen de neiging om homoseksueel te worden. “Veel heteroseksuele jonge mannen en vrouwen doen aan homoseks, omdat ze niet weten hoe ze hun brandende lendenen kunnen blussen anders dan bij iemand van dezelfde sekse; in de streng gesegregeerde Saoedische maatschappij hebben jongeren tot hun huwelijk nauwelijks tot geen toegang tot iemand van de andere sekse,” schrijft de Gay Krant.

Nu staat volgens het artikel in de Nederlandse Gay Krant een bericht van een andere strekking in de Saoedische krant al-Sharq al-Awsat. Onder de kop ‘Debat over homoseksualiteit in de Qasimwoestijn’ verhaalt een columnist daarin over een bijeenkomst waar Saoedische intellectuelen het ‘fenomeen’ bespraken.

‘De ontkenningsfase bestaat niet meer’, schrijft hij. ‘Er moet zo snel mogelijk onderzoek komen naar de omvang van dit grote probleem en Saoedische academici moeten niet bang zijn het fenomeen te bestuderen. Zodat ze een diagnose kunnen stellen en een behandeling voorschrijven.’

Dit alles wordt nu voor het eerst onderzocht door Ibrahim al-Darwish aan het Ro’ya Center for Social Studies in al-Rass, een stad zo’n vierhonderd kilometer van hoofdstad Riyad. ‘Lof voor al-Darwish, die de stilte rond deze netelige kwestie heeft doorbroken en een geneesmiddel zoekt’, aldus al-Asharq al-Awsat. (De GayKrant citeert als bron “De Pers”).

Alle baten helpen. In de Arabische wereld worden onschuldige jonge mannen nog opgehangen omdat ze op andere jonge mannen verliefd worden. Elke stap in de richting van acceptatie is welkom.

Filed under: Gay, homo, , ,

2 Responses

  1. Benjamin schreef:

    Veelbelovend klinkt “Er moet zo snel mogelijk onderzoek komen naar de omvang van dit grote probleem en Saoedische academici moeten niet bang zijn het fenomeen te bestuderen. Zodat ze een diagnose kunnen stellen en een behandeling voorschrijven.” toch niet.

    Soms is het beter dat gedrag onbesproken blijft 😉

  2. adoniks schreef:

    Alles is relatief. Tegenover het verhangen van homo’s is het behandelen van homoseksualiteit een stap vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: