Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Waarom wij zoveel met ons lichaam bezig zijn

Hebben wij de verkeerde lichaams-idealen? En waarom?

Uit veel onderzoek blijkt dat wij homo’s veel meer dan hetero’s ontevreden zijn over ons lichaam. En het gaat dan niet over te kleine biceps en te brede heupen maar over een algemene onvrede met ons hele lichamelijk voorkomen.

De psychologen registreren dan ook een veel groter risoco op depressies, angsten, eetstoornissen en verslaving aan allerlei middeltjes. Middelen die spieropbouw veroorzaken (zoals steroïden) zijn zo alomtegenwoordig in de fitnesszaken dat de gevolgen ervan volgens de artsen vergelijkbaar zijn met een epidemie.

Psychologen denken te weten waarom homo’s zo makkelijk depressief worden over hun voorkomen, en dan naar paardenmiddelen grijpen om er iets aan te doen:

On the more internal front, psychologists believe that the insidious effects of internalized homophobia influence body image disorders among gay men. The shame they feel, maybe only unconsciously, over their sexuality might manifest in dislike of their physiques. Also, childhood teasing about mannerisms or appearances that didn’t fit the schoolyard norm may trigger gay men to devote excessive attention to their appearance throughout adulthood.

Het zijn de negatieve reacties uit onze omgeving die onze lichaamsbeleving slecht beïnvloeden. Het (misschien wel onbewuste) gevoel van mindere waarde over onze seksuele geaardheid, kan zich uiten als afkeer van het eigen lichaam. De plagerijen die een kind ondergaat over zijn maniertjes veroorzaken misschien later bij de volwassene overdreven aandacht voor zijn voorkomen.

(lees het hele artikel bij Dark Q)

Filed under: Gay, homo, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: