Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Do ask, do tell, but don’t do.

De praktijk om holebi-jongeren naar een therapeut te sturen, is ook in de VS aan het verdwijnen

Acceptatie van homoseksualiteit is in de Amerikaanse samenleving een proces dat zich langzaam afwikkelt. En een proces waarbij veel meer mensen deelnemen aan de publieke discussie dan in Europa. Toen hier de openstelling van het burgerlijk huwelijk gestemd werd door Kamer en Senaat, kwamen de holebi’s niet dansend op straat om daar dan oog in oog te staan met conservatief-kerkelijke hordes, gewapend met wijwater en spandoeken om de duivel te bestrijden. In Amerika wel.

Het gaat dan ook wat langzamer. Er zijn in de States nog maar weinig wetten die homo’s beschermen tegen ontslag wegens hun geaardheid. En de mogelijkheid om partnerships wettelijk te registreren bestaat zelfs nog lang niet in elke deelstaat. Er is bovendien nog een groot deel van de bevolking dat openlijk homoseksualiteit bestrijdt, terwijl dit hier echt wel beperkt is tot een klein deel van de generatie die nu aan het verdwijnen is en waartoe onder meer Léonard behoort.

Het discours van de tegenstanders was tot voor kort dat niemand homoseksueel hoeft te zijn, dat het echt wel een keuze is. Daar werden boeken over gepubliceerd en er ontstond een bloeiend handeltje in “ex-gay” therapieën, die jongeren die tegenover hun christelijke ouders uit de kast kwamen, op de kortste keren wel zouden genezen.

Het handeltje is ondertussen doodgebloed omdat er te weinig positieve resultaten geboekt werden. Bovendien zijn de psychologen die hiervoor een wetenschappelijke onderbouwing probeerden te leveren, publiek belachelijk gemaakt.

Dan heeft de anti-gay beweging het maar over een andere boeg gegooid. Het kernwoord is nu : seksuele onthouding.

Het komt erop neer dat God inderdaad ook homoseksuelen geschapen heeft, maar niet bedoeld heeft dat ze ook met elkaar seks zouden hebben:

It goes something like this: God made homosexuals but demands they abstain from the homosexual lifestyle. Please help us minister to the wretched Gays and Lesbians whom god has afflicted with homosexuality by generously offering a tax deductible love gift at our Sunday service. Your charitable offerings will allow our generals in faith to combat the wicked sin of homosexuality by commanding Gays and Lesbians to abstain from the immoral homosexual lifestyle which of course leads to nothing but depression and death.

De kerken vragen dus aan de kerkgangers (financiële) steun voor hun ontradingsbeleid. In hetzelfde kader past dan wel een uitspraak zoals die van Léonard, dat homo’s die het met elkaar doen en en passant een dodelijke ziekte oplopen, het niet meer dan verdiend hebben. (Lees verder)

Filed under: Gay, homo, , , , , , , ,

One Response

  1. Benjamin schreef:

    Op zich niet nieuw. De RK Kerk zegt al langer niets tegen homo’s te hebben, wel tegen homoseks.

    Maar ach, wie gelooft die mensen nog… 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: