Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

We kunnen er niets aan doen

We kunnen het zelf niet helpen dat we homo zijn. We zijn van nature zo. In de schoot van onze moeders was het al min of meer beslist dat we zo zouden zijn.

Daar zijn de meeste onderzoekers het ondertussen wel over eens. (Nu nog de kerken). Een klein onderzoekje in 2004 aan een Italiaanse universiteit heeft hier nog wat meer zekerheid over gebracht.

Van een hondertal homomannen en evenveel heteromannen werden een aantal kenmerken onderzocht, onder andere hoe vruchtbaar hun familie was aan moeders kant. Het verschil tussen homomannen en heteromannen was aanzienlijk groot. De moeders aan moederszijde van heteromannen hadden gemiddeld 2,3 kinderen, die van homomannen gemiddeld 2,7 kinderen.

De verklaring die hieraan gegeven werd is als volgt: homomannen maken zelf geen kinderen, maar dit wordt goedgemaakt door een groter aantal kinderen in de familie. Of omgekeerd : als de moeders vruchtbaarder zijn dan normaal, zit er wel een jongen tussen die dat effect in de volgende generatie teniet doet doordat hij homo is. De natuur bewaart dus een soort evenwicht.

Het heeft in ieder geval met de moeders te maken. Aan vaders zijde is er geen verschil in de vruchtbaarheid tussen de familieleden van homo’s en van hetero’s, noch bij de vaders noch bij de moeders. Er is geen significant verschil in reproductiviteit tussen de moeders aan vaderskant bij hetero’s en bij homo’s.

Dat iemand homo is wordt dus (deels) bepaald door de biologie van de moeders. Het is niet iets wat men van zijn vaders kant erft.

Het onderzoek geeft een indicatie voor een klein deel van het voorkomen van homoseksualiteit. De onderzoekers stellen dat andere factoren, waarschijnlijk ook sociale en omgevingsfactoren eveneens een rol spelen.

Filed under: Gay, homo, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: