Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Sauerkraut eten als je verliefd bent!

Valentijnsdag was vroeger een dag voor (heimelijk) verliefden. Wie een geheime crush had op iemand, kon op die dag iets romantisch en geks doen. Ook jongens die op jongens vielen konden dat op een ludieke manier laten weten. En als het voorwerp van je lust je afwees, was het toch maar voor de lol.

Traditionele manieren om uiting te geven aan een geheim verlangen waren wenskaarten en bloemen. Op die manier werd het wenskaartenbedrijf Hallmark rijk. Valentijn is de tweede wenskaartendag van het jaar, na kerstmis.

85 Percent van alle kaarten worden door vrouwen gekocht, net zoals 73 percent van de bloemen. En 15 percent van de vrouwen kopen de bloemen voor zichzelf. Soms laten ze de bloemen zelfs door de winkel afgeven bij zichzelf!

Maar Valentijnsdag is al lang niet meer voor heimelijk verliefden alleen. De commercie wil dat partners jaar-na-jaar, ook als de vlam al lang gedoofd is, met elkaar op restaurant gaan, kaarten naar elkaar sturen, chocolade kopen in een rode verpakking, rode rozen op tafel brengen.

Allerlei lucratieve initiatieven duiken elk jaar op rond Valentijnsdag. Zo zijn er reclamebureaus die advertentieruimte verhuren op billboards en zelfs op bussen, of op het scherm van de bioscoop waar jullie samen naartoe gaan. “Charlie ik zie je graag. Je zit naast mij in deze zaal. Frederik”.

Naar schatting een kwart van de mensen doen niet mee met Valentijn. Er bestaat zelfs een echte anti-Valentijnsbeweging. En een anti-heilige, de heilige Wilgefortis. Door haar te aanroepen wordt elk meisje beschermd tegen de mannen. De jongens bidden tot Sint Sebastiaan en vallen voortaan alleen op jongens…

Wie verliefdheid in de praktijk wil omzetten moet volgens wetenschappers in Pittburgh (VS) sauerkraut eten. Jawel, sauerkraut met bratwurst. Tijdens de tweede wereldoorlog dachten Italiaanse soldaten dat het eten van ingeblikt vlees (corned beef, of “spam”) hun potentie verhoogde.

Waarom de katholieke heilige Valentijn überhaupt iets met verliefdheid te maken heeft, mag Joost weten. Hij was roomse priester en later zelfs bisschop.

bron |   bron |    bron

Filed under: Gay, homo, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: