Anders Des Te Beter

Icoon

Anders zijn is toch hetzelfde

Turkije

Turkije is de laatste dagen verscheurd over homoseksualiteit. De Minister van Gezinszaken noemt homoseksualiteit een ziekte, terwijl de Minister van Volksgezondheid de bal terugkaatst en zegt dat het een maatschappelijk probleem is en dat de politiek moet beslissen of aan homo’s gelijke rechten worden gegeven of niet.

Dit bewijst dat Turkije nog steeds een zeer gespleten verhouding heeft tot homoseksualiteit. Istanbul heeft een van de grootste en veelkleurigste homogemeenschappen van Europa. De transseksuele zanger Bülent Ersoy wordt door het hele volk op handen gedragen. Aan de andere kant worden homo’s nog zeer vaak door hun eigen familie verstoten, en moeten 5 homo-verenigingen zich voor de rechter verantwoorden wegens een openbare aanklacht van “inbreuk tegen de morele principes van Turkije”.

De problemen zijn groter geworden sedert de religieus geïnspireerde AKP partij de macht veroverd heeft. Homo’s durven zich tegenwoordig veel minder outen dan vroeger. Iedereen houdt rekening met een verdere verharding van de wetgeving, zelfs met een officieel verbod op homoseksualiteit.

Filed under: Denk, homo, ,

One Response

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: